Kalóriatáblázat · 2024.03.29.

Rizskorpa kalória- és tápanyagtáblázat

A rizskorpa tápanyagtáblázata fontos információkat nyújt az egészséges táplálkozáshoz. 100 gramm rizskorpa 356 kcal energiát, valamint fehérjét, szénhidrátot és zsírt tartalmaz. Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, hozzájárul az emésztéshez és a szív-érrendszer egészségéhez. Fogyasztható müzliben, joghurtban vagy salátákban. Fontos azonban az adagolás, mert túlzott fogyasztása hizlaló hatással lehet.

A rizskorpa egy tápláló és egészséges étel, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz. A rizskorpa teljes tápanyagtáblázata fontos információkat nyújt azok számára, akik egészséges étrendet szeretnének követni. A tápanyagtáblázat segít abban, hogy jobban megértsük, milyen tápanyagokat tartalmaz a rizskorpa, és hogyan illeszthető be az egészséges étrendbe.

Rizskorpa tápanyagtáblázat 100 grammra vetítve

TápanyagMennyiség 100g-ban
Kalória356 kcal
Fehérje7,6 g
Szénhidrát79,0 g
Zsír0,9 g
Koleszterin0 mg
Rost3,5 g
Kalcium33 mg
Vas8,0 mg
Magnézium143 mg
Foszfor333 mg
Kálium410 mg
Nátrium6 mg
Cink2,2 mg
C-vitamin0 mg
B1-vitamin (Tiamin)0,41 mg
B2-vitamin (Riboflavin)0,05 mg
B3-vitamin (Niacin)5,5 mg
B5-vitamin (Pantoténsav)2,2 mg
B6-vitamin (Piridoxin)0,51 mg
B9-vitamin (Folsav)62 μg
B12-vitamin (Cianokobalamin)0,0 μg
A-vitamin0 IU
D-vitamin0 IU
E-vitamin0,2 mg
K-vitamin0,7 μg

1. Kalória és makrotápanyagok

A rizskorpa 100 grammja 356 kcal energiaértéket tartalmaz. Ezenkívül 7,6 gramm fehérjét, 79,0 gramm szénhidrátot és 0,9 gramm zsírt tartalmaz.

2. Ásványi anyagok

A rizskorpa jelentős mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz, mint például 33 mg kalciumot, 8,0 mg vasat, 143 mg magnéziumot, 333 mg foszfort, 410 mg káliumot és 6 mg nátriumot.

3. Vitaminok

Bár a rizskorpa nem tartalmaz C-, A-, D- és B12-vitamint, fontos forrása más vitaminoknak. 100 gramm rizskorpa tartalmaz 0,41 mg B1-vitamint, 0,05 mg B2-vitamint, 5,5 mg B3-vitamint, 2,2 mg B5-vitamint, 0,51 mg B6-vitamint, 62 μg B9-vitamint (folsavat), 0,2 mg E-vitamint és 0,7 μg K-vitamint.

4. Rost

A rizskorpa rosttartalma 100 grammra vetítve 3,5 gramm, ami fontos a megfelelő emésztés és a bélrendszer egészségének fenntartásához.

5. Koleszterin

A rizskorpa nem tartalmaz koleszterint, ezért ideális választás lehet azok számára, akik figyelnek a koleszterinszintjükre.

6. Egészségügyi előnyök

A rizskorpa rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészséges emésztéshez, a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, valamint segíthet a testsúly kontrolljában is.

7. Hogyan fogyasztható?

A rizskorpa sokféleképpen fogyasztható, például müzliben, joghurtban vagy salátákban. Egyéb ételekhez is hozzáadható a tápértékének növelése érdekében.

8. Figyelmeztetés

Bár a rizskorpa számos egészségügyi előnnyel jár, fontos tudni, hogy túlzott fogyasztása esetén is hizlaló hatással lehet. Mindig figyeljünk az adagokra az egészséges étkezés érdekében.Ez a tápanyagtáblázat és az ehhez kapcsolódó információk segítenek abban, hogy jobban megértsük a rizskorpa táplálkozási értékét és hogyan illeszthető be az egészséges étrendbe. Fontos azonban, hogy az egészséges étkezéshez mindig vegyük figyelembe az egyéni táplálkozási szükségleteket és az élelmiszerek megfelelő adagolását.