Kalóriatáblázat · 2024.03.29.

Süllő kalória- és tápanyagtáblázata

A süllő tápanyagtartalma rendkívül kedvező, kiváló fehérjeforrás és alacsony zsírtartalma miatt ideális választás lehet az egészséges táplálkozás részeként. Gazdag káliumban és foszforban, valamint fontos B-vitaminokban, C- és D-vitaminban. Fontos azonban figyelembe venni, hogy az adatok változhatnak a halfajta, az elpusztítás és az elkészítés módjától függően. Válassz minőségi süllőt az egészséges étkezéshez!

A süllő tápanyagtáblázata 100 grammra vetítve

A süllő (vagy fogas) egy kiváló édesvízi halfajta, amely kiváló forrása számos fontos tápanyagnak. A következőkben részletesen bemutatjuk a süllő tápanyagtáblázatát, beleértve a fehérjét, zsírt, szénhidrátot, vitamint és ásványi anyagokat.

A süllő tápanyagtáblázata

TápanyagMennyiség 100g-ban
Kalória97 kcal
Fehérje20,3 g
Zsír1,3 g
Szénhidrát0 g
Koleszterin60 mg
Kalcium20 mg
Vas0,4 mg
Kálium380 mg
Cink0,3 mg
Magnézium25 mg
Foszfor200 mg
Retinol50 µg
Béta-karotin30 µg
Thiamin0,12 mg
Riboflavin0,15 mg
Niacin3,8 mg
Pantoténsav0,4 mg
Vitamin B60,2 mg
Folsav5 µg
Vitamin B122 µg
C-vitamin2 mg
D-vitamin1 µg
E-vitamin0,5 mg
K-vitamin0,3 µg

Fontos tudnivalók a süllőről

A süllő kiváló fehérjeforrás, amely hozzájárulhat az izomtömeg növekedéséhez és a szervezet egészséges működéséhez. Emellett alacsony zsírtartalma miatt ideális választás lehet azok számára, akik figyelnek a kalória- és zsírbevitelükre.

A süllő gazdag káliumban, amely fontos szerepet játszik a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában. Emellett jelentős mennyiségű foszfor található benne, amely elengedhetetlen az egészséges csontok és fogak kialakulásához.

A süllő a B-vitaminok, például a B12-vitamin és a niacin jó forrása is, amelyek fontosak az idegrendszer megfelelő működéséhez és az energiaellátáshoz. Emellett C-vitamint és D-vitamint is tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert és a csontok egészségét.

A fentiek alapján a süllő rendkívül tápláló élelmiszer, amely kiváló választás lehet a kiegyensúlyozott étrend részeként.

A tápanyagtáblázatban szereplő adatok csak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a halfajta, az elpusztítás és az elkészítés módjától függően.