A füstölt lazac rendkívül tápláló élelmiszer, gazdag fehérjében, omega-3 zsírsavakban, valamint A-, D- és B-vitaminokban. Emellett fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az egészséges étrendhez és a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. A füstölt lazac rendszeres fogyasztása támogathatja a szív- és érrendszer egészségét, valamint az agy és az idegrendszer megfelelő működését.
A füstölt lazac egy finom és tápláló élelmiszer, amely gazdag fehérjében, omega-3 zsírsavakban és egyéb fontos tápanyagokban. A füstölt lazac fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, beleértve a szív- és érrendszer egészségének javítását, valamint az agy és az idegrendszer támogatását is. A füstölt lazac tápanyagtáblázata segít abban, hogy részletesen megismerjük ennek az élelmiszernek az összetételét és tápértékét.
Füstölt lazac tápanyagtáblázat 100 grammra vetítve
| Tápanyag | Mennyiség 100 g-ban |
|---|---|
| Energia | 142 kcal |
| Fehérje | 20 g |
| Zsír | 6 g |
| Szénhidrát | 0 g |
| Koleszterin | 48 mg |
| Omega-3 zsírsavak | 1.6 g |
| Vitamin A | 820 NE |
| Vitamin D | 570 NE |
| Vitamin B12 | 4.8 µg |
| Vas | 0.3 mg |
| Kálium | 330 mg |
| Kalcium | 13 mg |
| Magnézium | 27 mg |
| Foszfor | 203 mg |
| Cink | 0.5 mg |
| Szelén | 31.5 µg |
| Omega-6 zsírsavak | 0.5 g |
| Élelmi rost | 0 g |
| C-vitamin | 0 mg |
| D-vitamin | 570 NE |
| E-vitamin | 0.5 mg |
| K-vitamin | 0.1 µg |
| B1-vitamin (tiamin) | 0.1 mg |
| B2-vitamin (riboflavin) | 0.5 mg |
| B3-vitamin (niacin) | 8.5 mg |
| B6-vitamin (piridoxin) | 0.3 mg |
A füstölt lazac rendkívül tápláló élelmiszer, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz. Gazdag fehérjében, omega-3 zsírsavakban, valamint A-, D- és B-vitaminokban. Emellett fontos ásványi anyagok, mint például kálium, kalcium, magnézium és vas is megtalálhatók benne. Ezek az összetevők hozzájárulhatnak az egészséges étrend kialakításához és a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. A füstölt lazac rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, valamint támogathatja az agy és az idegrendszer megfelelő működését is. Emellett a benne található omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, így segíthetnek a gyulladásos betegségek kialakulásának megelőzésében is. A füstölt lazac tápanyagtáblázata alapján könnyen látható, hogy ez az élelmiszer számos fontos tápanyagot tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges étrend kialakításához. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tápanyagtáblázatban szereplő értékek átlagértékek, és a konkrét termékek tápanyagösszetétele enyhén változhat. Ezért fontos mindig az adott termék címkéjét is átolvasni a pontos tápanyagösszetétel megismerése érdekében.


