Kalóriatáblázat · 2024.03.29.

Agavé szirup kalória- és tápanyagtáblázata

Az agavé szirup alacsony glikémiás indexű és gazdag tápanyagokban. Fogyasztása sokoldalú: édesítésre, süteményekhez, italokhoz. Fontos azonban mértékletesség, mivel magas a kalóriatartalma és cukortartalma. Az agavé szirup tápanyagtáblázata segíthet az egészséges táplálkozásban és étrend összeállításában.

Az agavé szirup egy természetes édesítőszer, amelyet az agavé növény nedvéből nyernek ki. Az agavé szirup népszerű alternatíva lehet a cukor és más édesítőszerek helyett, mivel alacsonyabb a glikémiás indexe, és gazdag tápanyagokban. Az agavé szirup teljes tápanyagtáblázata fontos információkat tartalmaz a szirup egészségügyi előnyeiről és táplálkozási értékéről. —

Agavé szirup tápanyagtáblázat 100 grammra vetítve

TápanyagMennyiség 100g-ban
Kalória310 kcal
Szénhidrát76.4 g
Cukor70 g
Fehérje0 g
Zsír0 g
Rost0.2 g
Kalcium27 mg
Vas0.9 mg
Kálium20 mg
Nátrium6 mg
Cink0.2 mg
Magasság0.2 mg
Foszfor1 mg
Thiamin0.1 mg
Riboflavin0.1 mg
Niacin0.5 mg
Vitamin B60.2 mg
Folsav5 µg
Vitamin A0 IU
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 IU
Vitamin E0.1 mg
Vitamin K0.2 µg
Cukoralkohol0 g

Az agavé szirup gazdag szénhidrátokban, főleg cukorban, ami fontos energiaforrás lehet. Emellett kis mennyiségű rostot, kalciumot, vasat és káliumot tartalmaz, amelyek fontosak az egészséges táplálkozás szempontjából. A szirupnak nincs zsírtartalma, és alacsony a fehérjetartalma is. Az agavé szirup a konyhában is sokféleképpen felhasználható, például édesítésre, sütemények készítésére, vagy akár italokhoz is hozzáadható. Fontos azonban mértékkel fogyasztani, mivel bár gazdag tápanyagokban, magas a kalóriatartalma és a cukortartalma is. Az agavé szirup tápanyagtáblázata segíthet abban, hogy tisztában legyünk a szirup táplálkozási értékével, és segíthet egészséges étrend összeállításában is. Fontos azonban figyelembe venni az egyéni táplálkozási szükségleteket és az egészséges életmódot.

Az agavé szirup egy édesítőszer, amely gazdag tápanyagokban és különböző vitaminokban, ásványi anyagokban. Fontos azonban mértékletességgel fogyasztani, és figyelembe venni az egyéni táplálkozási szükségleteket. Az agavé szirup tápanyagtáblázata alapján könnyen nyomon követhetjük a szirup fontos tápanyagait, és segíthet az egészséges táplálkozásban és étrend összeállításában. Legfontosabb, hogy változatos és kiegyensúlyozott legyen az étrendünk, és mértékletesen fogyasszuk az édesítőszereket is.